Dee-Marylene Scholte-Hennecke

Dee-Marylene (1963) studeerde in eerste instantie muziek en werkte tot haar 28e als pianiste en pianodocente in Duitsland.

Begin jaren 90 leidden persoonlijke ervaringen echter tot een volledige heroriëntatie: ze volgde de 4-jarige beroepsopleiding tot creatief beeldend therapeut aan de Hogeschool Leiden. In het laatste studiejaar specialiseerde zij zich in de behandeling van dissociatieve stoornissen en borderline-problematiek.

Een jarenlange beroepservaring in de psychiatrie en in de vrouwenhulpverlening, inspireerde haar om meer therapeutisch gereedschap te verzamelen. Daarom volgde zij de 4 jarige post hbo/wo-opleiding integratieve psycho-hypnotherapie volgens Europeese normen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Tevens heeft zij zich verder gespecialiseerd in traumabehandeling, psycho-oncologische hulpverlening en de behandeling van vrouwen met ernstig overgewicht.

Sinds 2004 heeft zij haar eigen praktijk in Almere. Zij werkt nauw samen met huisartsen en specialisten.  

Kwaliteitsbewaking staat in haar praktijk hoog aangeschreven. Zij beschikt over het Europees Certificaat Psychotherapie in de modaliteit Psycho-/ hypnotherapie en volgt frequent na- en bijscholingen. Daarnaast werkt zij in intervisie- en supervisieverband en is zij lid van de beroepsvereniging Vereniging Integraal Therapeuten (VIT). Tevens staat zij geregistreerd bij de koepelorganisaties RBCZ en NVECP.

Deze werken met een professionele ethische code en bijbehorend klacht- en tuchtrecht (SCAG), waaraan Dee-Marylene zich conformeert.

Marylene verzorgt de online trajecten en werkt op locatie Kollum (Friesland)

 

Hanan el Emrani

Mijn naam is Hanan el Emrani, Ik ben vanaf mijn adolescentie geïnteresseerd in mensen, hun socialisatie in relatie tot hun omgeving en individuele psychologische ontwikkeling.

Door de jaren heen volgde ik diverse opleidingen met betrekking tot hulpverlening, maatschappelijk werk, jeugdwerk, trajectbegeleiding, coaching en mindfulness.. Tevens werkte ik in deze richtingen. 

Mijn doel was om volwassenen en gezinnen  te begeleiden, ondersteunen  en uit te dagen om hun kwaliteiten te gebruiken en te ontwikkelen. Ik zocht altijd naar meer diepgang in mijn werk en daarom realiseerde ik een oude wens en startte  ik in 2011 met de intensieve 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. In 2013 startte ik mijn praktijk Balans psychotherapiepraktijk.

Tegelijkertijd volgde ik de 4-jarige opleiding hypnotherapie wat mooi aansloot bij de Integratieve Psychotherapie. Naast Integratief (Hypno)therapeut ben ik ook Therapeut-Coach en Therapeut-Counselor. Het integratieve therapie  is een mooie manier  om de klachten op een dieper onbewust niveau bij de wortel aan te pakken. 

Daarnaast heb ik een GGZ-opleiding gevolgd en werk ik tot op heden in een huisartsenpraktijk waarin ik patiënten met verschillende psychisch gerelateerde hulpvragen begeleid en ondersteun bij het omgaan en oplossen van hun klachten.

Ik ervaar het begeleiden van persoonlijke processen  als heel bijzonder wanneer cliënten naar behoefte: grip, genezing en groei ervaren in hun proces.

In mijn praktijk voor Integratieve psycho- en hypnotherapie leg ik niet de nadruk op het probleem maar op het geen waar jij naar verlangt, vanuit de gedachte van klacht naar kracht!

Hanan werkt op locatie Randstad 22 nr. 133